MFJ 890

Beacon monitor

 
Description
Excl VAT
Incl VAT
Per
Qty
 
MFJ 890
Art. 8087560
In stock. Delivered in 2-5 working days
Excl VAT € 164,46
incl VAT € 164,46
Per 1 St.
All prices excl. shipping costs
FOR EU PRIVATE CUSTOMERS
VAT is recalculated to your local VAT, when you choose the flag of your country on top.

COMPANIES WITH EU VAT-ID-NUMBER
Please register with EU VAT-ID-No. before ordering online the first time. After manual check we will change VAT into 0%. Existing customer, please login first.
De MFJ 890 Baken Monitor. Voorkom onnodig lang en intensief luisteren en eindeloos CQ roepen!

De MFJ 890 baken monitor wordt in EU gesynchroniseerd door DCF77, MSF of andere tijdzenders en toont u met behulp van uw eigen (zend)ontvanger in enkele minuten de propagatie op de hogere amateurbanden. Voor dit doel heeft IARU een worldwide netwerk met 18 bakens opgericht. Voor de nauwkeurige uitzendtijden van de bakens wordt gebruik gemaakt van het GPS systeem. De programmering is zodanig, dat nimmer meerdere bakenzenders tegelijkertijd op dezelfde frequentie zenden. De bakens zenden 24 uur per dag op de frequenties 14.100 - 18.110 - 21.150 - 24.930 - 28.200 MHz hun roepnaam in CW gedurende 10 sec. met 22 WPM. Na de call geeft het baken 4 strepen met een uitgangsvermogen van resp. 100, 10, 1 en 0,1 W. In slechts 3 minuten toont de MFJ 890 u in volgorde de bakens die op dat moment effectief hun bakentekst uitzenden. De op uw eigen ontvanger wel of niet hoorbare signalen geven u een indruk over de wereldwijde condities op deze banden en naar welke richting of continenten wel of geen verbinding mogelijk is.

Beschrijving MFJ 890

De MFJ 890 is een zelfstandig apparaat, dat wordt gevoed d.m.v. een 9V batterij of 12VDC netadapter (niet inbegrepen) Deze monitor werkt met een ingebouwde ferriet antenne en heeft geen verbinding met uw ontvanger c.q. transceiver. Afhankelijk van uw locatie kan de ontvanger m.b.v. interne jumpers op de gewenste tijdzender DCF, MSF, WWV etc. worden ingesteld. Na synchronisatie licht de LED op van de bakenzender, die op dat moment de bakentekst uitzendt. Storing van computers o.a. apparatuur kan synchronisatie onmogelijk maken. Stel daarom de baken monitor steeds vrij op. Afmetingen: B 172 x H 133 x D 76 mm.

Werkwijze

Stem uw ontvanger c.q. transceiver af in de mode CW op één van de bakenfrequenties. Schakel de MFJ 890 baken monitor in op dezelfde bakenfrequentie. Wacht tot de monitor gesynchroniseerd is, eventueel handmatig synchroniseren. Op het front van de MFJ 890 is de wereldkaart met de 18 bakens geprojecteerd. Iedere locatie wordt aangegeven d.m.v. een LED. Op het moment dat u een baken hoort, zal tegelijkertijd de betreffende LED van dat baken op de MFJ 890 oplichten. Aan de hand van de ontvangen signaalsterkte op uw ontvanger kunt u inschatten of u een verbinding met uw station naar de regio van de gehoorde bakenzender kunt maken. U voorkomt daarmee onnodig intensief luisteren en eindeloos CQ roepen.Dimensions and weight are including packaging
Dimensions  :  L20 x B15 x H14 cm
Weight  :  0,60 kg