MFJ 994B

HF autotuner 12-800 Ohm
max. 600 W SSB

 
Description
Excl VAT
Incl VAT
Per
Qty
 
MFJ 994B
Art. 304332
In stock. Delivered in 2-5 working days
Excl VAT € 470,25
incl VAT € 470,25
Per 1 St.
All prices excl. shipping costs
FOR EU PRIVATE CUSTOMERS
VAT will be automatically recalculated for the country, of which the flag on top has been chosen.

COMPANIES WITH EU VAT-ID-NUMBER
Please register with EU VAT-ID-No. before ordering online the first time. After manual check we will change VAT into 0%. Existing customer, please login first.
De MFJ-994B behoort tot de groep van Intelligente Automatische HF Tuners.

Deze tuner behoort tot de nieuwe generatie intelligente MFJ antennetuners en past automatisch iedere asymmetrisch en symmetrisch (met optionele externe balun) gevoede antenne super snel aan. Tijdens het zenden worden continu de zendfrequentie en de impedantie van de antenne gemeten en wordt zonodig de aanpassing gecorrigeerd. Bij de impedantiemeting wordt gebruik gemaakt van de bekende MFJ analyzer techniek. Hierdoor kan deze nieuwe intelligente tuner zonder extra benodigde interface kabel op elke 300 W HF transceiver, ongeacht merk/type, worden aangesloten.

Wat is de functie van de optioneel verkrijgbare interface kabels?

De interface kabel verbindt de interface-aansluiting op de tuner met de CAT-aansluiting op de transceiver. Door het indrukken van de tune-knop op de tuner wordt een programma in de autotuner gestart waarmee de transceiver in de AM-mode wordt geschakeld, het vermogen gereduceerd en de PTT van de zender wordt ingeschakeld. Hierna zoekt de tuner automatisch de juiste aanpassing. (zonder interface kabel moet de zender een draaggolf geven om de auto-tune mode te starten). Nadat aanpassing is bereikt schakelt het tuner interface de transceiver in de oorspronkelijke mode terug.

Vervolgens wordt de setting van het efficiënte L-netwerk automatisch opgeslagen in de geheugenbank met 20.000 geheugenplaatsen. Tijdens het zenden onthouden de intelligente tuners de frequentie en tuner instellingen. Wanneer u de volgende keer op dezelfde frequentie en met dezelfde antenne uitzendt, worden de tuner instellingen razendsnel uit het geheugen opgehaald en bent u binnen milliseconden QRV.

De tuners stemmen reeds af bij een minimaal vermogen van ca. 2 W, dus ook geschikt voor QRP. Beveiligd tegen kortstsondig afstemmen met te hoog vermogen. De tuner seint in morse QRP. Neem dan actie en ga niet door!

Met behulp van de MFJ-993RC kan de intelligente antennetuner op enige afstand worden bestuurd. Met de MFJ-4116 DC inkoppelfilter kan de tuner via de coax worden gevoed en kan bijv. op zolder worden geplaatst of daar waar de voedingslijn c.q. antenne wordt ingevoerd. Staat de tuner in de autotune mode, dan start de tuning cycle automatisch na aansturing met een draaggolf.

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede aarde te worden voorzien.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz doorlopend
Power : 600 Watt SSB/CW
Aanpasbereik : 12-800 Ohm
Target SWR : Instelbaar 1:1 tot 1:2
Antennes : Long wire en 1 coax gevoede; met externe balun ook geschikt voor balanced line
Kruismeter : Analoge aanwijzing SWR, FWD en REF power *)
Radio interface : Ondersteunt radio tuner interfaces zoals IC-706 serie etc. Interfacekabel optie.
Spanning : 12-15 VDC/1 Amp.
Afmetingen : B 254 x H 70 x D 229 mm

*) De ingebouwde kruismeter geeft het voorwaartse en het gereflecteerde vermogen aan. Tegelijkertijd wordt op de kruising van de beide wijzers en de daarachter liggende roodgekleurde bogen de SWR afgelezen. Alles in één oogopslag.

Dimensions and weight are including packaging
Weight  :  2,50 kg